Deze email van Tilburg University online bekijken.
Student Services
         English version
Nieuwsbrief studenten 05-09-2014
Toelating masteropleiding
Om aan een masteropleiding te mogen starten, moet je in het bezit zijn van een bachelordiploma of alle vakken hebben behaald van je premasterprogramma.

Deze toelatingsgrond wordt ook wel de ‘harde knip’ genoemd: vroeger kon je aan de master beginnen als je nog een paar vakken van de bachelor of premaster niet had afgerond. Door een wetswijziging is die tijd voorbij. Er worden geen uitzonderingen meer gemaakt op deze regel. Lees meer
Studievertraging door bijzondere omstandigheden
Eerstejaars studenten die door bijzondere omstandigheden zoveel studievertraging oplopen dat ze de norm van het bindend studieadvies (bsa) niet zouden kunnen halen, zijn verplicht die omstandigheden meteen bij een studentendecaan te melden.
Meer over studievertraging

Melding bij een studieadviseur alleen is niet voldoende. Alleen dan kan er rekening mee worden gehouden bij het vaststellen van het bsa (bindend studieadvies). De omstandigheden moeten schriftelijk worden aangetoond en er moet een causaal verband zijn met de studievoortgang.
Meer over het bsa

Studenten met een functiebeperking kunnen onnodige vertraging voorkomen door het aanvragen van tentamenfaciliteiten.
Aanvragen tentamenfaciliteiten

Night University:
campusfestival op 1 oktober


Woensdagavond 1 oktober om 20.00 uur is het weer zover: dé open avond van Tilburg University! Maak kennis met onbekend en bijzonder onderzoek van onze universiteit en bezoek ontoegankelijke en mysterieuze plekken op de campus. Volg een college in een luchtballon, ontmoet bijzondere gasten (o.a. Niels Geusebroek, Thijs van Domburg (Comedytrain), Ronald Giphart, Kluun en Pieter Kuijpers (Smeris-producent) of volg colleges in een pop-up rosse buurt, volg een workshop van De Speld (satirisch weblog), kom alles te weten over robots en leer de Professors for Development kennen.
Lees meer
University Card
Voortaan kun je een gemakkelijk en snel je university card online aanvragen. Op deze website kun je een foto voor je kaart uploaden en je kaart bestellen. Lees meer
Topsportregeling voor topsporters
Ben je een topsporter en combineer je topsport met je studie aan Tilburg University? Meld je dan aan bij de Topsportcoördinator, om in aanmerking te kunnen komen voor de topsport faciliteiten die de universiteit haar studenten biedt.

Neem direct contact op met de topsportcoördinator of maak een afspraak in via de Student Desk. Kijk hier voor meer informatie over het topsportbeleid.

Sportcentrum volledig vernieuwd
Het Tilburg University Sports Center heeft het afgelopen jaar een grondige verbouwing en opknapbeurt ondergaan. En met trots mogen wij zeggen dat je vanaf 22 september kunt komen sporten in een volledig vernieuwd, modern complex! Lees meer
Vragen?


Het begin van het collegejaar staat bekend als een drukke periode bij de Student Desk. Natuurlijk doen de medewerkers hun uiterste best om iedereen te helpen, en met succes: op sommige dagen helpen we wel 500 studenten per dag aan de balie.

Toch kan het betekenen dat je soms moet wachten. Voorkom een wachttijd en check zelf de status van je inschrijving op mysis.uvt.nl of vind het antwoord op je vraag bij Ask Student Desk.

Agenda
02-09: Collegereeks MH17
09-09: Science Café
15-09: Training Talentmanagement
16-09: Lunchcolloquium
17-09: Luchtballoncollege
18-09: School of Hidden Talent
23-09: Workshop Actief en geconcentreerd studeren
25-09: Workshop Timemanagement & Plannen
25-09: Hartslagcafé
29-09: Training Opjutgroep
30-09: Workshop studiekeuzecheck
01-10: Night University

Workshops en trainingen
Talentmanagement
Wat zijn jouw persoonlijke kwaliteiten en en ambities? En hoe ga jij deze gegevens vertalen naar een loopbaan die bij jou past?

Timemanagement en plannen
Studeren is met aandacht studiestof doornemen, maar ook genoeg uren maken. In deze workshop leer je een realistisch planning te maken.

Spreekuur solliciteren
Iedere maandag van 10 tot 11 uur en woensdag van 13 tot 14 uur is er een inloopspreekuur bij de Student Desk voor de check van je cv, sollicitatiebrief of LinkedIn profiel Ook kun je binnenlopen voor korte sollicitatievragen.

Topsporter in beeld

Check jezelf:
Stand van Zaken
Benieuwd hoe jij je ontwikkelt in je studie- en studentenleven? En hoe jij scoort ten opzichte van andere studenten? Vul dan op internet de vragenlijst in!
Lees meer