Deze email van Tilburg University online bekijken.
Tilburg University header
Student Services
Nieuwsbrief Studenten 04-11-2014
          English version
Wetsvoorstel leenstelsel
Eind september heeft de minister het wetsvoorstel voor het sociaal leenstelsel, ook wel studievoorschot genoemd, aan de Tweede Kamer aangeboden. Lees meer
Dienstverlening voor studenten beter met BEST
Op de universiteit wordt achter de schermen hard gewerkt om de dienstverlening voor onder meer studenten te verbeteren. Via het BEST-programma (Building Excellent Support at Tilburg University) moet de dienstverlening binnen de universiteit efficiënter en overzichtelijker georganiseerd gaan worden.

Een aantal studenten is hier nauw bij betrokken. We vroegen Lawrence Bolte (24, student econometrie en lid van de stuurgroep BEST) wat het programma inhoudt en betekent voor de student.
Lees het interview
Taal- en Cultuurmiddag: Reprise
Na het grote succes van vorig jaar organiseert het Language Center dit jaar wederom een sprankelende Taal- en Cultuurmiddag. Alle studenten en medewerkers van Tilburg University zijn uitgenodigd op 13 november in het Academiagebouw voor een middag met culturele workshops, demolessen in exotische talen en een bruisend Language Café. Bekijk het volledige programma  en schrijf je in. Deelname is gratis!
Studentenpastoraat
Voor het universitaire kerstmoment wordt een klein ad-hoc koortje geformeerd. Wil je meezingen, geef je dan op bij studentenpastor Michiel Peeters.

Op zondag 23 november is er een parochiefeest in de studentenparochie Maranatha, waar om 17.00 uur de International Student Mass zal worden voorgegaan door hulpbisschop Rob Mutsearts. Na afloop is er een borrel in de ontmoetingsruimte.

Iedere donderdag om 18.00 uur is er een Maranatha-avond. Op deze avond is er een gezamenlijke maaltijd, met daarna een onderwerp wat de moeite van het kennen waard is uit de muziek, kunst of film. Op 13 november bekijken bijvoorbeeld we de prachtige Chinese film The Road Home.
Meer informatie over Maranatha
Career Portal
Het Career Portal is het platform voor stages, afstudeeropdrachten en starterfuncties voor studenten. Diverse gerenommeerde bedrijven zoals MarkC, WMDE en Mundomed, de Nederlandse Officieren Vereniging, Ad van Geloven, de APS Group en de Van Deursen Group zijn op zoek naar studenten die hun kennis in praktijk willen brengen.
Bekijk de mogelijkheden van het Career Portal

Vragen? Ask Student Desk!


Agenda
05-11: Assertiviteitstraining
05-11: Who's affraid of Art?
06-11: Workshop Mindfulness
11-11: Workshop Timemanagement & plannen
12-11: Workshop Actief en geconcentreerd studeren
13-11: Film 'The Road Home'
13-11: Hartslagcafé: Piketty's Kapitaal
18-11: Training Mindfulness
18-11: Interfacultair Symposium 2014
23-11: Parochiefeest Maranatha
25-11: Workshop actief en
geconcentreerd studeren
26-11: Workshop Stressmanagement
27-11: Workshop Timemanagement en plannen
27-11: Symposium: Van God los
29/30-11: Studieweekend Maranatha

Workshops en trainingen
Workshop Studiekeuzecheck
Ben je eerstejaars student,  twijfel je over je studiekeuze en wil je erachter komen welke studie goed bij je past? Schrijf je dan in voor deze workshop.

Workshop 'Personal Branding'
Jij kent jezelf en weet in wat voor richting je een baan zoekt. Maar wat maakt jou nu echt uniek en hoe presenteer jij dit unieke merk ‘ik’? En hoe ga je dit nu inzetten om je doel, het vinden van een leuke baan, te bereiken? Lees meer

Topsporter in beeld

Stand van Zaken: Check jezelf
Benieuwd hoe jij je ontwikkelt in je studie- en studentenleven? En hoe jij scoort ten opzichte van andere studenten? Vul dan op internet de vragenlijst in! Lees meer