Deze email van Tilburg University online bekijken.
Tilburg University header
Student Services
Nieuwsbrief Studenten 02-03-2015
          English version

'Studenten zouden meer stage moeten lopen'

Dit stelt alumnus Ruben Brekelmans in het carriereblog van Elsevier. De loopbaancoaches en accountmanagers van het Student Career Center zijn het hier volledig mee eens. Voor een goede voorbereiding op (het zoeken van) een stage kun je bij het Student Career Center terecht. Daarnaast biedt het Student Career Center stageplekken in de aanbieding bij allerlei organisaties, dit aanbod vind je terug op het CareerPortal.
The Moral Arc, Michael Shermer

Dinsdagavond 17 maart (19.30 uur) organiseert het Academic Forum samen met het Science Café Tilburg een masterclass met Michael Shermer, oprichter van het Amerikaanse tijdschrift Skeptic en verbonden aan Claremont Graduate University en Chapman University (VS). Meer info
Study Abroad: Last Minutes

'Studeren in het buitenland: een ervaring die je maar eens in je leven ervaart’’


Heb je interesse om tijdens het collegejaar 2015/2016 naar het buitenland te gaan en heb je in november 2014 de deadline gemist? Grijp dan nu je kans om je te laten informeren en jezelf in te schrijven tijdens de last-minute campagne! Er zijn nog volop mogelijkheden om op internationale uitwisseling te gaan naar een geweldige bestemming!

Bezoek de facultaire Study Abroad presentatie op donderdag 5 maart 2015 of bezoek de website om je verder te laten informeren over mogelijkheden die geboden worden om op exchange te gaan. Lees meer
Starterslift Paasborrel

Droom jij van ondernemerschap of ben je al ondernemer? Kom dan langs bij de Starterslift Paasborrel!

Tijdens deze borrel heb jij de kans om op een gezellige en informele manier andere ondernemers te leren kennen en wellicht te sparren over jouw eigen nieuwe ideeën. Het biedt daarnaast een uitgelegen kans om je ondernemersnetwerk uit te breiden. Elke editie zijn er doorgaans meer dan 15 ondernemers aanwezig en er hangt een erg open sfeer. De borrel zal plaats vinden op 2 april (16.30 uur) in het ondernemerscentrum van Tilburg University (7e verdieping TIAS). Aanmelden is mogelijk door even een mailtje te sturen naar Starterslift@uvt.nl.

Studentenpastoraat

Het studentenpastoraat organiseert rond Pasen verschillende activiteiten. Op zaterdag 28 maart is er de CobbenhagenAvond. Een avond die in het teken staat van Leonard Bernsteins uitvoering van het Requiem van Mozart. Op 1 april is er het jaarlijks universitair Goede-Week-moment. Hier zullen meerstemmige Passieliederen door een gelegenheidskoor ten gehore worden gebracht.

Bezoek voor meer informatie de website van het Studentenpastoraat.
Nieuw in het Sports Center

Klassiek Ballet & Bikini Shaping

Klassiek ballet is een kunstvorm, die zowel voor het plezier als professioneel beoefend kan worden. Bikini Shaping is een lessenreeks (week 9 tot en met week 14) waarbij de focus wordt gelegd op benen, buik en armen, waardoor ieder lichaamsdeel deze zomer strak in je bikini zal passen. Meer info
Language Café

Wil je eens een gesprek voeren in een andere taal? Volg je een taalcursus bij het Language Center? Ben je geïnteresseerd in andere talen en culturen? Ga je binnenkort in het buitenland studeren? Of wil je gewoon eens met een buitenlandse student praten over zijn of haar taal en land? Dan is dit je kans!

Waar en wanneer in 2015:
• Donderdag 26 maart 2015
• Donderdag 23 april 2015

Het Language Café vindt plaats in het atrium van het Academiagebouw.

Bijverdienen en jouw cv oppimpen?

Reageer dan op vacatures in het Career Portal en vergroot jouw kans op de arbeidsmarkt!

Het Career Portal fungeert als een digitale ontmoetingsplek voor organisaties met studenten van Tilburg University voor stages, afstudeeropdrachten en starterfuncties. Gerenommeerde bedrijven zoals Pro Justitia, Tilburg Roadrunners, ABN AMRO, MarkC, APS Group en Van Deursen Group hebben uitdagende opdrachten liggen op gebied van (kwantitatief) onderzoek, misdaadpsychologie en Organisatiewetenschappen. Bekijk de vacatures in het Career Portal.
Vragen? Ask Student Desk!


Agenda
02-03: Workshop Actief Studeren
04-03: Workshop Studiekeuzecheck
05-03: Gender Unlimited
05-03: Hartslagcafé: Juribes Statendebat
05-03: Study Abroad Last-Minutes Campaign
05-03: Training Talentmanagement
10-03: Meet the World
10-03: Science Café: Intelligentieverschillen in culturen
12-03: Grenzen van de Waanzin
12-03: Workshop Mindfullness
14-03: Jubileummusical OnStage: Sing A Long
17-03: Masterclass Michael Shermer: The Moral Arc
26-03: Language Café
28-03: Cobbenhagenavond: Mozarts Requiem

Workshops en trainingen
Workshop Studiekeuzecheck
Ben je eerstejaars student,  twijfel je over je studiekeuze en wil je erachter komen welke studie goed bij je past? Schrijf je dan in voor deze workshop.

Spreekuur solliciteren
Iedere maandag van 10 tot 11 uur en woensdag van 13 tot 14 uur is er een inloopspreekuur bij de Student Desk voor de check van je cv, sollicitatiebrief of LinkedIn profiel.

Workshop assertiviteit
Heb je moeite met het opkomen voor jezelf? Durf je geen gesprek te beginnen ? Houd je je mond in een groep? Kun je moeilijk met kritiek omgaan? Durf je geen “Nee !” te zeggen? Meld je dan aan voor de basisworkshop.

Kijk voor het volledige aanbod van workshops en cursussen op deze website.

Topsporter in beeld