Deze email van Tilburg University online bekijken.
Tilburg University header
Student Services
Nieuwsbrief Studenten 27 August 2015
          English version

Dear foreign student,

This newsletter is in Dutch. An English version is available here, and provides information about courses, workshops and lectures provided in English.

Please note that the English version might also contain important information about your stay here or regulations regarding your study program. As an international student, be sure not to miss this English version!
Night University: Gratis campusfestival 1 oktober

Op 1 oktober vindt Night University plaats op de campus van Tilburg University. Dit gratis toegankelijke festival in de avond en nacht is een mix van bijzondere wetenschap, lezingen, muziek, workshops en presentaties van Tilburgs talent, dat je als student in Tilburg niet mág missen!

Verspreid over de campus zijn er meer dan 40 programmaonderdelen bij te wonen. Het thema is de kermis in ons brein: Wat gebeurt er in het brein van een psychopaat? Hoe creatief is het brein van Jiskefets' Herman Koch? Of zet je eigen brein in beweging als je leert van De Speld-journalist Nathan de Groot?

Kom luisteren, kom uitproberen, kom ervaren! Eet wat op de foodmarket en kom naar het waanzinnige slotfeest! Toegang is gratis voor iedereen, dus neem vooral je familie mee! Let wel, voor alle programmaonderdelen geldt vol=vol.

Bekijk de volledige programmering van Night University.

Optreden op Night University of meehelpen?

Heb je naast studeren nog andere talenten? Kun je goochelen, dansen, zingen of doe je aan stand-up comedy? Win dan een podiumplek op Night University! Schrijf je hier in!

Geen podiumwaardige talenten? Doe dan mee als vrijwilliger! Night University zoekt mensendie mee willen helpen met opbouwen, locaties beheren, sprekers begeleiden, gasten van informatie wil voorzien etc. Meld je aan en maak Night University 2015 tot een groot succes!
Kennismaking met nieuwe rector Emile Aarts (video)

Emile Aarts is sinds 4 juni onze nieuwe rector. Benieuwd naar zijn eerste indrukken en ervaringen zochten we hem op voor een video-interview.

Studievertraging

Eerstejaars studenten die door bijzondere omstandigheden zoveel studievertraging oplopen dat ze de norm van het bindend studieadvies (bsa) niet meer kunnen halen, zijn verplicht die omstandigheden meteen bij een studentendecaan te melden. Melding bij een studieadviseur alleen is niet voldoende.Meer over studievertraging

Alleen na melding bij een studentendecaan wordt er rekening mee gehouden bij het vaststellen van het bsa (bindend studieadvies). De omstandigheden moeten schriftelijk worden aangetoond en er moet een causaal verband zijn met de studievoortgang. Meer over het bsa

Studenten met een functiebeperking kunnen tentamenfaciliteiten aanvragen en zo onnodige vertraging voorkomen. Aanvragen tentamenfaciliteiten

Zorg voor een goede start!

Wanneer je vers van de middelbare school komt, is het wennen aan de nieuwe manier van college volgen en studeren. Bereid je extra goed voor met een workshop studievaardigheden. Een workshop duurt één dagdeel. Meld je via de website aan voor de workshop Actief en geconcentreerd studeren en/ of Timemanagement en plannen.

Vind je studeren gedurende het collegejaar lastig? Vul dan een zelftest in. Deze vragenlijst inventariseert jouw persoonlijke stand van zaken: hoe ervaar je je studie en het studentenleven. De test is speciaal voor studenten van Tilburg University. Zo kun je op tijd aan de bel trekken als het niet goed gaat.

Als je na de introductie niet helemaal de weg weet of vragen hebt over studie, studeren, begeleiding of de universiteit, kijk dan op de eerstejaarswebsite.

Tilburg University huist vele kampioenen

Het combineren van een topsportcarrière en een voltijd studie is niet gemakkelijk, maar wel belangrijk. Tilburg University helpt studenten om op beide vlakken te excelleren. Lees meer over topsport en studie
Deze week gratis sporten tijdens de Sports Center Kick Off!

Start het collegejaar actief tijdens de Kick Off van het sportcentrum! Doe mee aan sportlessen of trainingen, probeer eens een sport waar je nieuwsgierig naar bent, of bewonder alle faciliteiten, waaronder onze sauna met dakterras. Je kunt gebruikmaken van alle binnen- en buitenfaciliteiten en aan alle lessen en trainingen meedoen. Maar: vol is vol. Verschillende studentensportverenigingen organiseren speciale introductietrainingen. Bekijk hier het sportrooster.

Na de Kick Off Week heb je een sportabonnement nodig. Vraag meer informatie bij de receptie van het sportcentrum of kijk op de website.

Vragen? Ask Student Desk!



Agenda

14-09: Workshop ollicitatiebrief en cv
29-09: Workshop het sollicitatiegesprek
29-09:Workshop Actief en geconcentreerd studeren
30-09:Workshop Timemanagement en plannen
1-10: Night University


Workshops en trainingen
 
Heb je het gevoel ‘zomaar wat te doen’ als je gaat studeren? Zit je uren boven de boeken maar weet je daarna niet wat je hebt bestudeerd? Ben je onzeker over je studieaanpak? Dan kan de workshop Actief en geconcentreerd studeren je vast op weg helpen.

Daar zit je dan, met alle dagbladen voor je neus of speurend op vacaturesites, op zoek naar een leuke baan of stage. Je weet wat bij je past en welke stap je wilt zetten in je loopbaan, maar hoe schrijf je nu een pakkende sollicitatiebrief en een cv? In de workshop Sollicitatiebrief en CV gaan we aan de slag met jouw brief en cv, geven de deelnemers elkaar feedback en krijg je tips ter verbetering.

Je hebt gesolliciteerd op een vacature. Dan valt de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek op de deurmat. Hoe bereid je je voor en hoe presenteer je je zelf zo goed mogelijk? Leer het in de workshop Het sollicitatiegesprek.

Loop je vertraging op of ben je vastgelopen binnen het thesisproces voor je bachelor of master? Pak je thesisproject weer op samen met medestudenten, die in dezelfde fase van de studie vertraging hebben opgelopen in de thesiswerkgroep Back on track.

Kijk voor het volledige aanbod van workshops en cursussen op deze website
 


NT2: Dutch III
Wil jij je Nederlands verbeteren? Op 21 september start de cursus Dutch III.

In deze cursus ga je van CEFR-niveau A2 naar B1. Deze unieke NT2-cursus voor studenten en medewerkers wordt niet vaak aangeboden, dus kijk snel op onze website en meld je aan!


Language Café
Wil je eens een gesprek voeren in een andere taal? Volg je een taalcursus bij het Language Center? Ben je geïnteresseerd in andere talen en culturen? Ga je binnenkort in het buitenland studeren? Of wil je gewoon eens met een buitenlandse student praten over zijn of haar taal en land? Dan is dit je kans!

Waar en wanneer in 2015:
- Donderdag 24 september
- Donderdag 22 oktober
- Dinsdag 17 december

Het Language Café vindt plaats in het atrium van het Academiagebouw.

Ken jij de Career Portal?
Doe werkervaring op via de Career Portal en vergroot zo jouw kans op de arbeidsmarkt.

De Career Portal fungeert als een digitale ontmoetingsplek voor organisaties met studenten van Tilburg University voor stages, afstudeeropdrachten en starterfuncties. Wil je jouw kennis in de praktijk brengen, bekijk dan nu de vacatures op de Career Portal!