Deze email van Tilburg University online bekijken.
Student Services
Nieuwsbrief studenten 1 October 2015

         English version
 
Dear foreign student,

This newsletter is in Dutch. An English version is available here and provides information about courses, workshops and lectures provided in English.

Please note that the English version might also contain important information about your stay here or regulations regarding your study program. As an international student, be sure not to miss this English version!
Kom je ook vanavond?
Vanavond is het zover: Night University 2015!
De opening vindt om 19.30 uur plaats in de foyer van het Dantegebouw, waarna de programmering start.

Let op! Voor alle programmaonderdelen geldt dat wanneer het maximaal aantal deelnemers is bereikt, de zaal gesloten zal worden.
Ook voor het slotfeest met Manuel & Géza (Academiagebouw) geldt een beperkte capaciteit. Haal daarom je entreebandje tussen 20.00 en 21.00 uur voor de ingang van het Koopmansgebouw. Neem je ID-kaart mee!

Graag tot vanavond!

Wil Weg Campagne: studeren in het buitenland
Als je droomt van studeren in het buitenland, is een internationale uitwisseling tijdens je studie de kans voor jou. Of zoek een stage of summer school. Kom naar de ‘Wil Weg Informatiemarkt’ op donderdag 8 oktober en hoor alles over studeren in het buitenland. Lees meer
Tweede masteropleiding?
Studenten die aan een tweede masteropleiding zijn begonnen en daarom hun eerste master nog niet hebben afgerond, kunnen dat nu doen. Om voor het wettelijk tarief voor een tweede master in aanmerking te komen, moet er namelijk een overlap in de inschrijvingsperiode zijn. Lees meer
Tarief ‘collegegeld’ premasterstudenten
Premasterstudenten worden als bachelorstudent ingeschreven, zodat ze het recht op studiefinanciering in de vorm van een lening en OV-kaart behouden. Ze betalen echter geen collegegeld maar een vergoeding per vak. En dan alleen voor de vakken waarin ze deficiënt zijn. Dit zijn de vakken uit het programma dat door de examencommissie is vastgesteld. Als je als premasterstudent andere vakken wil volgen, betaal je daar apart voor en moet je je inschrijven als contractstudent. 
Lees meer
Tilburg University reikt zes Hockeybeurzen uit
De Tilburg University Hockeybeurs wordt jaarlijks uitgereikt aan studenten die de hockeytopsport en hun studie optimaal weten te combineren. Topsportcoördinator Ferenc Jongejan reikt de beurzen na elk collegejaar uit aan studenten die in de hoofdklasse hockeyen en een minimum aantal studiepunten halen aan Tilburg University. In collegejaar 2014-2015 kwamen maar liefst zes studenten hiervoor in aanmerking; Laura Nunnink (Oranje zwart), Michiel de Leeuw (HC Tilburg), Casper van Wandelen (Push), Robert Heslinga (Push), Mark Rijkers (HC Den Bosch) (allen TiSEM studenten), en Tim Swaen (HC Tilburg, en TSB student).

Welke hockeyende studenten zullen er in 2015-2016 excelleren op zowel academisch als sportief vlak? 
Who's afraid of Art? De Kunst van Selfies
Programma in de serie ‘Who’s afraid of art?’. Over selfies: foto’s van jezelf die je maakt met je mobiele telefoon en deelt op social media. Kom meer te weten over de kunstfilosofische en – kunsthistorische achtergrond van de selfie en krijg praktische tips hoe je je selfies verbetert. Drie workshops over kunstfilosofie en beroemde kunstenaars uit de geschiedenis, tips van een fotograaf en oefeningen van een beeldend therapeut. Je selfies zullen nooit meer dezelfde zijn!
Lees meer
Poetry Café 
Wil je samen poëzie schrijven en performen op de campus? Leer gedichten schrijven of verbeter je eigen dichtersvaardigheden. En als je durft, deel dan met anderen wat je met woorden kunt maken. Dinsdagmiddag 13 oktober: het eerste Tilburg University Poetry Café! De andere data in dit semester van het Poetry Café zijn de dinsdagen 27 oktober, 17 november en 1 december. 
Lees meer
Language Café
Een bezoekje aan het Language Café is een vrijblijvende manier om je talenkennis op peil te houden. Je oefent en verbetert op een informele manier je Engels, Frans, Spaans, Duits of een andere taal. Tegelijkertijd leer je nieuwe mensen kennen. Op 22 oktober ben je van harte welkom om 16.30 uur bij een van de negen taaltafels in het atrium. Bij elke tafel staan moedertaalsprekers klaar voor een gesprek over hun taal, land en cultuur of wat verder ter tafel komt.
Lees meer
Workshops en trainingen
Studiekeuzecheck
Ben je eerstejaars en twijfel je over je studiekeuze? Meld je dan aan voor de workshop Studiekeuzecheck en ontdek welke studie bij je past.

Masterkeuze
Ben je bachelor student en wil je een masterkeuze maken? Wanneer je twijfelt aan je keuze of die goed wil overwegen, helpt deze korte workshop. Het biedt je een goede voorbereiding op en ondersteuning bij het maken van een masterkeuze.

Stressmanagement
Stress hoort onontkoombaar bij het leven. Op zich is er niets mis met een beetje stress, tenminste als het stimulerend werkt en energie geeft om zaken aan te pakken. Langdurige stress kan echter remmend werken op veel levensgebieden. Deze workshop biedt een introductie in stressmanagement.

Kijk voor het volledige aanbod van workshops en cursussen op deze website
Vragen?


Stel je vraag aan de Student Desk
De zomerpiek bij de Student Desk is vrijwel voorbij. Dat houdt in dat er geen extreme wachttijden meer zijn aan de balie en we je mail weer binnen drie dagen beantwoorden. Heb je je university card nog niet aangevraagd? Doe dat dan hier.
Als je een vraag voor de Student Desk hebt, kijk dan eerst in de kennisbank.
of daar het antwoord te vinden is. Zo niet, stuur ons dan een mail via het contactformulier onder je vraag. Of bezoek de balie op de derde verdieping van gebouw Academia.

Career Portal
Ben jij op zoek naar een stageplaats, een bijbaan of startersfunctie? Het Student Career Center heeft interessante, academische vacatures voor studenten die hun cv willen pimpen en tegelijkertijd geld willen verdienen. Ben je benieuwd naar bedrijven als ABN AMRO, AAG of Shoeby? Meld je aan bij de Careerportal of word lid van onze LinkedIn-groep om op de hoogte te blijven van de huidige vacatures.

Agenda

01-10: Night University
05-10: Opjutgroep
07-10: Mindfulness (introductie)
08-10: Study Abroad Information Fair
08-10: 11e lustrumconcert Vidar
13-10: Poetry Café
21-10: Studiekeuzecheck
22-10: Language Café 
22-10: Who's afraid of Art: the art of Selfies
30-10: Symposium over armoede

Mentorprogramma
Heb je hulp nodig bij je oriëntatie op de arbeidsmarkt? Wil je in contact komen met onze alumni en leren van hun ervaringen? Meld je dan nu aan voor het mentorprogramma en laat je carrière beginnen!.

Spreekuur solliciteren
Iedere maandag tussen 10.00 en 11.00 uur en woensdag van 13.00 - 14.00 uur is er een inloopspreekuur bij de Student Desk voor de check van je cv, sollicitatiebrief of LinkedIn profiel! Ook kun je binnenlopen voor korte sollicitatievragen.

Cursus weerbaarheid voor vrouwen
Wil jij weerbaarder worden? Schrijf je dan vanaf woensdag 21 oktober online in voor de cursus weerbaarheid voor vrouwen. De cursus start op woensdag 4 november om 19.30 uur in het Sports Center.