Deze email van Tilburg University online bekijken.
Tilburg University header
Tilburg University
Nieuwsbrief studenten 1 December 2015

Dear foreign student,

This newsletter is in Dutch. An English version is available here, and provides information about courses, workshops and lectures provided in English.

Please note that the English version might also contain important information about your stay here or regulations regarding your study program. As an international student, be sure not to miss this English version!
Career Portal
Ben jij op zoek naar een stageplaats, een bijbaan of startersfunctie? Het Student Career Center heeft interessante academische vacatures voor studenten die hun cv willen pimpen en tegelijkertijd geld willen verdienen. Meld je aan bij de Career Portal word lid van onze LinkedIn groep om op de hoogte te blijven van de huidige vacatures.
Taalmaatjes in het Language Café
Het Language Café heeft iets nieuws: taalmaatjes! Vind je het Language Café leuk, maar wil je meer oefenen, dan kunnen we je koppelen aan een mede-taalfanaat. Jullie krijgen elkaars informatie waarna je samen af kunt spreken om te oefenen wanneer je maar wilt! Kom naar de kersteditie van het Language Café op donderdag 17 december en/of schrijf je in door een mail te sturen. Vertel ons je naam, het mailadres waarmee je wilt communiceren, je moedertaal en de taal die je wilt oefenen.
Campusdichterverkiezing 2016
De campusdichterverkiezing 2016 is van start gegaan. Jaarlijks strijden talentvolle studenten en medewerkers om deze felbegeerde titel. Schrijf je graag gedichten en wil je meedoen? Je kunt je aanmelden door vòòr 15 januari 2016 onder vermelding van je ANR minimaal 3 gedichten, waarvan in ieder geval 1 over het campusleven in te sturen naar Academic Forum. Tijdens de Poetry Party op 28 januari krijg je de mogelijkheid je werk voor te dragen, waarna de winnaar gekozen zal worden. 
Pilot: Weekendopstelling Zwijsengebouw
Vanaf zaterdag 7 november is een pilot gestart voor de openstelling van het Zwijsengebouw in het weekend. Openingstijden in het weekend zijn van 09.00 tot 17.00 uur. Het Zwijsengebouw biedt ruimte voor reflectie en bezinning aan studenten en medewerkers van Tilburg University. Op werkdagen is het gebouw geopend van 09.00 tot 22.30 uur.

Starterslift Pepernotenborrel
Droom jij van ondernemerschap of ben je al ondernemer? Kom dan langs bij de Starterslift Pepernotenborrel op 3 december, vanaf 16.30 uur (7e verdieping TIAS). Tijdens deze borrel heb jij de kans om op een gezellige en informele manier andere ondernemers te leren kennen en wellicht te sparren over jouw eigen nieuwe ideeën. Het biedt daarnaast een uitgelegen kans om je ondernemersnetwerk uit te breiden. Meld je aan via de mail.


Topsport laat van zich horen!
De gemeente Tilburg is mede dankzij het (top)sportbeleid van Tilburg University uitgeroepen tot Sportgemeente van het jaar van Europa 2016! Wethouder van Sport Kokke heeft laten weten Tilburg University dankbaar te zijn voor de bijdrage van het Sport Center in de sportwereld.
Dit heeft er mede aan bijgedragen dat studenten van Tilburg University op internationaal niveau kunnen sporten en daarnaast ook hun studie aan de universiteit kunnen volgen.

Meest recente successen zijn behaald door TSH student Joep de Mol die op 22 november met het Nederlands Mannen Hockey team zal afreizen naar India om deel te nemen aan de World League Hockey en door TiSEM studente Jody Vermeulen die onlangs 3e werd op de Las Vegas Shootout in Amsterdam (handboogschieten). Zij zal in januari afreizen naar de Las Vegas Shootout in Las Vegas (grootste) handboogschiettoernooi ter wereld met ruim 300 deelnemers.

Meer informatie over topsport en studie
Vragen? Ask Student Desk!


Bekijk de jaarkalender van Tilburg University voor openingstijden rond de feestdagen. 


Agenda

01-12: Poetry Café
02-12: Workshop Timemanagement
03-12: Meet the World
03-12: Workshop LinkedIn
09-12: Workshop Actief Studeren
10-12: Workshop Personal Branding
10-12: Human Rights Day
10-12: Workshop Stressmanagement
14-12: Workshop Studiekeuzecheck
16-12: Workshop Masterkeuze
17-12: Language Café


Workshops

Stressmanagement
Langdurige stress kan remmend werken op veel levensgebieden: Het kan studie, werk, relaties, gezondheid en tevredenheid beïnvloeden.
Bekijk de workshop

Personal Branding
Jij kent jezelf en weet in wat voor richting je een baan zoekt. Maar wat maakt jou nu echt uniek en hoe presenteer jij dit unieke merk ‘ik’? En hoe ga je dit nu inzetten om je doel, het vinden van een leuke baan, te bereiken?
Bekijk de workshop

Masterkeuze
Ben je bachelorstudent en wil je een masterkeuze maken? Wanneer je twijfelt aan je keuze of wanneer je hem goed wil overwegen, biedt deze korte workshop je een goede voorbereiding op en ondersteuning bij het maken van een masterkeuze.
Bekijk de workshop

Studiekeuzecheck voor eerstejaars
Ben je eerstejaars en overweeg je een andere studie te kiezen? Wanneer je twijfelt aan je opleiding of wanneer je dit studiejaar al gestopt bent met de opleiding aan Tilburg University, biedt deze korte workshop je een goede voorbereiding op en ondersteuning bij het maken van een nieuwe studiekeuze.
Bekijk de workshop


Sports Center

Het Sports Center heeft ongeveer 6600 sportabonnementhouders, 70 sportdocenten, ruim 50 sportmogelijkheden en 23 aangesloten studentensportverenigingen.

Daarbij is het Sports Center 363 dagen per jaar geopend. Daar wil jij toch ook sporten?