Deze email van Tilburg University online bekijken.
Student Services
Nieuwsbrief Studenten 5 Februari 2016
         English version 
Dear foreign student, 
This newsletter is in Dutch. An English version is available here, and provides information about courses, workshops and lectures provided in English.

Please note that the English version might also contain important information about your stay here or regulations regarding your study program. As an international student, be sure not to miss this English version!
Model United Nations
Wees één dag een 'afgevaardigde bij de Verenigde Naties', op de universiteitscampus. Je oefent (Engels) spreken in het openbaar, kritisch denken en onderhandelen! Je neemt de rol in van afgevaardigde namens een land naar keuze en vertegenwoordigt en verdedigt haar positie in een debat. Doe mee aan een VN-simulatiedebat Model United Nations Tilburg op zaterdag 20 februari!
Cobbenhagen Essays
Onlangs heeft Academic Forum het initiatief genomen om een aantal voordrachten en artikelen van de ‘founding father’ van de universiteit, Martinus Cobbenhagen, te vertalen en opnieuw te publiceren. Het tweetalige boek heeft een voorwoord van collegevoorzitter Koen Becking, en wordt ingeleid door studentenpastor Michiel Peeters. 
Lees meer
Gender Unlimited: Sustainability in Career and Care

Op dinsdag 8 maart 2016 organiseert Tilburg University voor de 3e keer het Gender Unlimited festival in het kader van Internationale Vrouwendag. Het evenement vindt plaats in de Faculty Club, van 13.00 tot 17.30 uur. Moderator is journaliste Asha ten Broeke, één van de beste vrouwelijke opiniemakers volgens Opzij en de één-na-irritantste vrouw van Nederland (na Barbie) volgens Nieuwe Revu.
Lees meer

Student Career Center gewaardeerd met een 8.3

Student Career Center is trots: afgelopen jaar hebben wederom vele studenten gebruik gemaakt van onze dienstverlening en zijn er tevreden over.  Studenten die in 2015 deelnamen aan trainingen, individuele gesprekken en/of CV check hebben dat als meerwaarde ervaren en waarderen Student Career Center met een 8,3. 
Lees meer

Studenten kiezen Wall of Fame
Dit is een vooraankondiging van de Wall of Fame verkiezing van 2016. In 2015 is Tilburg University begonnen met het eren van haar topsportende studenten middels de Wall of Fame in het Sport Center.



Jaarlijks worden maximaal 3 studenten (ook studenten van Avans en Fontys komen hiervoor in aanmerking) geselecteerd om toegevoegd te worden aan de Wall of Fame. Voorwaarden is dat de studenten op topniveau sportprestaties geleverd hebben, aan de universiteit studeren, en ook naast het sportprogramma goede studieresultaten hebben behaald.

Lees meer
Language Café

Wil je eens een gesprek voeren in een andere taal? Volg je een taalcursus bij het Language Center? Ben je geïnteresseerd in andere talen en culturen? Ga je binnenkort in het buitenland studeren? Of wil je gewoon eens met een buitenlandse student praten over zijn of haar taal en land? Dan is dit je kans!
Kom naar het het Language Café op donderdag 25 februari en/of schrijf je in en blijf op de hoogte door een mail te sturen naar languagecafe@tilburguniversity.edu Vertel ons je naam, het mailadres waarmee je wilt communiceren, je moedertaal en de taal die je wilt oefenen.
Lees meer

Career Portal
Ben jij op zoek naar een stageplaats, een bijbaan of startersfunctie? Het Student Career Center heeft interessante academische vacatures voor studenten die hun cv willen oppimpen en tegelijkertijd geld willen verdienen. Meld je aan bij de Career Portal via of word lid van onze LinkedIn groep om op de hoogte te blijven van de huidige vacatures.

Vragen? 
Donderdag 4 februari is de Student Desk tot 13.00 uur gesloten. 

Agenda

11-02: Hartslag café Vrijheid en Democratie
15-02: Opjutgroep
16-02: Rowing clinic
16-02: workshop LinkedIn   
17-02: workshop Timemanagement en plannen
17-02: Symposium Goed gedrag, Nudging mag?
18-02: workshop Sollicitatiebrief en cv
20-02: Model United Nations
23-02: Workshop Masterkeuze
24-02: workshop Actief en geconcentreerd studeren
25-02: workshop Stressmanagement
25-02: Language Café
28-02: Studenten-columnwedstrijd

Inloopspreekuur sollicitatiebrief en CV

Iedere maandag van 13.00 – 14.00 uur en woensdag van 10.00 – 12.00 uur is er en inloopspreekuur bij de Student Desk
op maandag 8 februari komt het inloopspreekuur te vervallen.


Workshops en Trainingen
Workshop Timemanagement en plannen
Zelf je tijd indelen en een goede balans houden tussen inspanning en ontspanning, het is soms niet eenvoudig. In deze workshop leer je hoe je een goede planning maakt.

Workshop Stressmanagement
Niets mis met stress zolang het stimulerend werkt. Langdurige stress kan studie, werk, relaties, gezondheid en de tevredenheid over jezelf op een negatieve manier beïnvloeden. Stressmanagement kan helpen

Workshop LinkedIn
LinkedIn helpt je je carrière mogelijkheden te verbeteren.  Tijdens deze workshop ga je aan de slag met je eigen persoonlijke profiel.