Deze email van Tilburg University online bekijken.
Nieuwsbrief studenten 5 April 2016

  
 
Dear foreign student,

This newsletter is in Dutch. An English version is available and provides information about courses, workshops and lectures provided in English.

Please note that the English version might also contain important information about your stay here or regulations regarding your study program. As an international student, be sure not to miss this English version!
Language Café       

Wil je eens een gesprek voeren in een andere taal? Volg je een taalcursus
bij het Language Center? Ben je geïnteresseerd in andere talen en culturen? Ga je binnenkort in het buitenland studeren? Of wil je gewoon eens met een buitenlandse student praten over zijn of haar taal en land? Dan is dit je kans!

Het Language Café gaat ook dit semester door met ‘taalmaatjes’! Vind je het Language Café leuk, maar wil je meer oefenen, dan kunnen we je koppelen aan een mede-taalfanaat. Jullie krijgen elkaars informatie waarna je samen af kunt spreken om te oefenen wanneer je maar wilt!

Kom dan naar het Language Café op donderdag 28 april en/of schrijf je in en blijf op de hoogte door een email te sturen naar language café. Vertel ons je naam, het mailadres waarmee je wilt communiceren, je moedertaal en de taal die je wilt oefenen.

Het Language Café vindt plaats in het atrium van het Academiagebouw. Aanvang: 16.30                                                
Dag van de Filosofie 16 april met als thema 'Grenzen'

Op zaterdag 16 april vindt de Tilburgse Dag van de Filosofie plaats. In een rijk gevarieerd programma van lezingen, debatten en interviews wordt het thema 'grenzen' gewogen en besproken door een keur aan filosofen, wetenschappers en kunstenaars. Uiteraard geven het huidige vluchtelingenvraagstuk en de terrorismedreiging stof tot dóórdenken. Maar op deze dag wordt ook aandacht gegeven aan grenzen van identiteit, religie, kunst en wetenschap.

De vooraanstaand Britse socioloog en dwarsdenker Frank Furedi spreekt over de vraag 'Can humanity live without borders?'. Sprekers als Paul Scheffer, Stine Jensen, Tinkebell, Jan Jaap de Ruiter, Julian Kiverstein en vele anderen geven voordrachten of gaan met elkaar in debat.

De ‘Dag van de Filosofie 2016’ duurt van 12.45 tot 22.00 uur in theater De NWE Vorst in Tilburg. Meer informatie.
Workshop Masterkeuze

Ben je bachelor student en wil je een masterkeuze maken? Wanneer je twijfelt aan je keuze of wanneer je hem goed wil overwegen, biedt deze korte workshop je een goede voorbereiding op en ondersteuning bij het maken van een masterkeuze.
Training Mondeling presenteren

Vraag je je af op welke manier je meer ontspannen kunt presenteren, wil je leren meer structuur in je presentatie aan te brengen of met meer overtuiging presenteren? Volg dan de training Mondeling presenteren.
Workshop Stressmanagement

Langdurige stress kan remmend werken op veel levensgebieden; het beïnvloedt dan de studie, werk, relaties, gezondheid, en de tevredenheid over jezelf op een negatieve manier. Leer beter omgaan met stress in de workshop Stressmanagement.
 
Studievaardigheden voor eerstejaars studenten

Wil je je studieresultaten dit semester nog wat opkrikken? Kom je nu al tijd tekort en haal je je deadlines maar nauwelijks? Weet je niet waar te beginnen als je voor een tentamen moet studeren? In april worden er weer trainingen studievaardigheden gegeven: Actief en geconcentreerd studeren en Timemanagement en plannen. Inschrijven kan via de website. Mis het niet!
Topsport

Nationale prijzen voor Tilburg University studenten


In de afgelopen maand hebben verschillende Tilburg University topsporters weer van zich doen spreken. Zo waren Jackie Groenen (TLS) en alumna Renée Slegers afgelopen tijd uitgebreid in het nieuws voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi dat ze in Nederland gespeeld hebben met het nationale dames voetbalelftal. Helaas kwamen de dames 1 doelpunt te kort tegen Zweden om een ticket naar Rio veilig te stellen.

Voor TiSEM Bedrijfseconomie studentes Jody Vermeulen en Vincent Nguyen was er wel succes; Jody won met haar team OGIO Eindhoven de nationale titel bij het indoor handboogschieten, en Vincent won met zijn basketbalploeg Gembo uit Borgerhout de Vlaamse nationale Beker! Gefeliciteerd!

International Business Administration studente Mila Morelissen nam onlangs afscheid van de schaatsport (ivm met hardnekkige blessure) met een zilveren medaille bij het NK kunstschaatsen! Ook topdammer Pepijn van den Brink eindigde op de tweede plaats. Met zijn damploeg DV VBI uit Huissen had Pepijn lange tijd zicht op het kampioenschap, maar uiteindelijk werd het de 2e plaats. Tilburg University is trots op al haar topsportende studenten! En als blijk hiervan zal over een paar weken de Wall of Fame uitgebreid gaan worden met weer 3 nieuwe topsportende (oud)studenten.

Wil jij ook topsport en studie goed combineren? Kijk hier voor meer informatie.
Topsporter in beeld

Vragen?

Agenda
Diverse data april:
Poetry Cafés & workshops
7 april:Hartslag café: De Mythe van de Markt
12 april: training Talentmanagement
13 april: workshop Timemanagement en plannen
13 april: workshop Masterkeuze
14 april: workshop Stressmanagement
14 april: Verdiepingstraining Mindfulness
20 april: workshop Studiekeuzecheck
21 april: workshop Actief en geconcentreerd studeren
28 april: Language Café
28 april: Hartslag café: Vrijwaring van Angst

 

Career Portal/LinkedIn
Ben jij op zoek naar een stageplaats, een bijbaan of startersfunctie? Het Student Career Center heeft interessante academische vacatures voor studenten die hun cv willen oppimpen en tegelijkertijd geld willen verdienen. Meld je aan bij de Career Portal via  of word lid van onze LinkedIn groep om op de hoogte te blijven van de huidige vacatures. 

Inloopspreekuur sollicitatiebrief en cv
Iedere maandag van 13.00 – 14.00 uur en woensdag van 10.00 – 12.00 uur is er een inloopspreekuur bij de Student Desk.  

Nu ook sportlessen op zondag
Nieuw in het sportrooster, lessen op zondag! Eerst lekker uitslapen en dan is het tijd voor beweging.

12.00 - 13.00u Pilates
13.00 - 14.00u Club Power

Zien we je snel? Meer informatie over het sports center vind je hier